dimecres, 3 de juny del 2009

El piano




La pal·lícula "El Piano" es situa a Nova Zelanda al segle XIX. Conta la historia de Hunter, una dona escocesa que ha de soportar que´l seu pare la venga a Neill. La dona te una filla que l´aguda en cualsevol instant ja que ella es muda, desde els sis anys no diu cap paraula. Per a Hunter el piano és més que la seua vida, ja que amb ell, ella s´expresa.

Tot comença quan mare i filla arrien a la plaja amb les seues tertenencies, insclos el piano. De sobte va arribar el seu nou espos i s´encarrega de totes les pertenencies, menys del piano ja que era un instrument molt pesat i la zona on vivien era montanyosa y aixo impedia el trasllade del instument. De sobte un dia un vei es va encarregar d´emportar-se el piano a la seua casa. La protagonista al vore que eixe vei havia agafat línstument, desideix anar a tocar a la seua casa. En un principi el home va acceptar que ella anara a sa casa pero amb el pas del temps ells dos s´enamoren.

Tot anava be fins que el seu supost marit s´adona que la seua dona és infel i...................

La pel·licula va guanyar Palma de Oro del Festival de Cannes en 1993 i Holly Hunter a la millor actriu. En 1994, guanya els Premios de la Academia en les categories de Mejor actriz.