dimecres, 25 de març del 2009

El dia internacional de l´aigua




La Assemblea General de les Nacions Unides adoptá el 22 de febrer e3 1993, per la que el 22 de Març, es declare el Dia Mundial del Agua.
El dia Mundial de L´aigua es celebra ambobjectiu de concienciació el subministre de l´aigua potable i de donar a coneixer la importancia de la conservació de l´aigua
Els països que pertanyen a la ONU, i varies ONGs, proposen aigua neta per tos el ciutadans del mon. Les agencies participants i les ONGs mostren temes com els 100 milions de persones no tenen accés a l'aigua potable per a les famílies.Han participat 150 països del mon que s'han mostrat solidaris amb l'aigua.
Hi ha una gran quantitataigua dolça per a satisfer les necesitats de tot el mon. Debido als enfrentaments entre alguns països, la disponibilitat de l´aigua dolça que siga potable s´ha reduit per la contaminació produida per els essers humans. En canvi climatic tindà un impacte directe en el subministre de l´aigua dolça en moltes regions
El tema més destacat es que les aigues transfronterizan, totes les superficies en les fronteres de dos o més Estats i les oportunitatsque ofreixen la gestió.

Més de un 60% de la població no tindrà acces a l´aigua potable en 2009
La Cuitat de Istambul aplegarà en el V For Mundial d´lAigua. Els diputats consideraran que durant el even s´ha de sostenir a les autoritats públiques locals en els seus esforç per a estableir sistems inovados, i democratics de gestió pública del aigua, que siguen eficaços i transparents, que siguen regulats i respecten les objectius del desenvolupament sostenible per a satisfer les necessitats de la població.